Jesteśmy gronem pasjonatów rolnictwa konwencjonalnego oraz ekologicznego, ale również miłośnikami smacznego zdrowego jedzenia organicznego (BIO/EKO/ORGANIC) oraz tradycyjnego.
Głęboko wierzymy, iż zdrowa wysokiej jakość żywności powinna powstawać w indywidualnych gospodarstwach rodzinnych, posiadających własne zaplecze agrotechniczne, a przede wszystkim własny polski legendarny kombajn zbożowy marki BIZON.
Posiadając własny kombajn zbożowy gospodarstwa zyskują niezależność i mogą dokonywać zbioru zboża wysokiej jakości o odpowiedniej dojrzałości oraz wilgotności, a my możemy się cieszyć smacznym pieczywem.
W pełni wykształcone zboże może zostać za pośrednictwem własnego kombajnu zbożowego zebrane dokładnie w momencie jego dojrzałości, bez potrzeby oczekiwania na zewnętrzny kombajn zbożowy i strat związanych z osypywaniem się z kłosów dojrzałego ziarna.
Gospodarstwa rolne posiadające własny kombajn zbożowy zyskują również większą niezależność od warunków klimatycznych, gdyż mogą zebrać plon w sprzyjających warunkach pogodowych o optymalnej wilgotności, bez potrzeby dosuszania generującego dodatkowe koszty oraz emisję gazów cieplarnianych do atmosfery.