Oferta pracy: Młodszy technolog
Miejsce zatrudnienia: Piekary Śląskie
Tryb pracy: Stacjonarny, pełen etat (pn.-pt., 8:00-16:00)
O firmie
Dla swojego Klienta, lidera w segmencie słodkich produktów piekarniczych, pioniera rynku donutów w Polsce i jednej z największych firm w tej kategorii w Europie, poszukuję osób na stanowisko Młodszego Technologa Żywności. Nie wymagamy doświadczenia zawodowego, możesz rozpocząć pracę zaraz po studiach!
Będziesz odpowiedzialny za:
- Opracowywanie nowych receptur produktów.
- Przeprowadzanie prób laboratoryjnych i technologicznych oraz przygotowywanie raportów.
- Tworzenie specyfikacji produktowych.
- Tworzenie i uzupełnianie dokumentacji technologicznej.
- Bieżące wprowadzanie zmian w recepturach.
- Wysyłanie próbek surowców do badań w zewnętrznych laboratoriach.
- Nadzór technologiczny nad procesem produkcji (5 linii produkcyjnych).
- Przygotowywanie prób marketingowych.
- Ścisła współpraca z technologiem żywności oraz zespołem (5 osób).
Od Kandydatów oczekujemy:
- Wykształcenia wyższego w kierunku technologii żywności, nauki o żywności, inżynierii żywności lub pokrewnym.
- Znajomości programów Excel i Word.
- Znajomości języka angielskiego na poziomie podstawowym (A2/B1).
- Zaangażowania, kreatywności i dokładności.
- Mile widziana wiedza lub doświadczenie w branży spożywczej (niewymagane).
Oferujemy
- Stabilne zatrudnienie na podstawie umowy o pracę na pełen etat.
- Możliwość zdobycia cennego doświadczenia zawodowego.
- System kafeteryjny (m.in. zajęcia sportowe, bilety do kina, bony podarunkowe).
- Możliwość podnoszenia kwalifikacji poprzez szkolenia (m.in. z sensoryki i organoleptyczne).
- Pracę w dynamicznie rozwijającej się firmie o ugruntowanej pozycji.
- Bony świąteczne i urodzinowe.
- Zajęcia z języka angielskiego.
- Możliwość przystąpienia do ubezpieczenia grupowego.
- Program poleceń pracowniczych.